Met een eetschema afvallen? Fitchef: snel en gezond afvallen!

Elke week een nieuw menu + boodschappenlijst!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
eetschema afvallen weekmenu

Het juiste voedingsadvies helpt je je doelen te bereiken. Of je nu een eetschema afvallen, aankomen of op gewicht blijven zoekt, bij Fitchef zit je goed! Laat een persoonlijk voedingsschema maken, gericht op jouw persoonlijke doel.

Zo ontvang je bij Fitchef altijd een voedingsschema op maat en weet je zeker dat je de juiste kant opgaat. Stel je gezondheid voorop en gun jezelf het allerbeste. Fitchef.nl is wat je zoekt! Lees hier meer. 

Waarom met een eetschema afvallen?

Ga je met een eetschema afvallen, dan heeft dat verschillende voordelen. Allereerst heb je structuur, want je weet precies wat je moet eten, hoeveel je moet eten en wanneer je moet eten. Dit helpt je zelfs op drukke dagen gezond te eten en je doelen na te streven.

Daarnaast maakt een eetschema afvallen makkelijker. Er is al precies uitgestippeld welke gerechten je moet bereiden, dus je hoeft niet na te denken over wat je elke dag op tafel moet zetten.

Dit scheelt niet alleen moeite, maar voorkomt ook eentonigheid door elke dag hetzelfde te eten. En stress, omdat je niet elke dag weer iets moet bedenken, terwijl je het al zo druk hebt! 

Voedingsadvies tips om vandaag mee te starten

Wil je gezonder eten en via een eetschema afvallen, op gewicht blijven of aankomen? Dan is het in elk geval van belang dat je het juiste voedingsadvies opvolgt. Dat doe je voornamelijk door de volgende drie tips in je achterhoofd te houden, bij alle keuzes die je maakt op het gebied van gezondheid. 

Voedingsadvies tip #1: ga voor een persoonlijke aanpak

Op elk potje past een deksel, maar niet op elk potje past dezelfde deksel. Er is ook niet één algemeen soort eetschema afvallen dat voor iedereen werkt. Laat je daarom altijd goed informeren over welk voedingsadvies past bij jou en experimenteer met wat goed voelt.

Waar de ene persoon goed op reageert, kan de andere persoon juist ongemakken van ervaren. Daarom is het een goed idee om voor een voedingsschema op maat te gaan. Je kunt zelf een persoonlijk voedingsschema maken, maar je kunt er ook één laten maken door deskundigen. Dit laatste heeft uiteraard de voorkeur. 

Voedingsadvies tip #2: stel realistische doelen

Je kunt best wat kilo’s kwijtraken door een eetschema te volgen. Met een eetschema afvallen of met een weekschema afvallen is daarom heel effectief. Onthoud wel dat je realistische doelen moet stellen voor jezelf.

Doe je dit niet en vraag je te veel van je lichaam? Dan bestaat de kans dat je het voedingsadvies toch in de wind slaat, te weinig calorieën en voedingsstoffen nuttigt en daardoor op een ongezonde manier gaat afvallen. 

Voedingsadvies tip #3: eet gevarieerd en gezond

Het algemene voedingsadvies luidt: eet voldoende groenten en fruit, geef de voorkeur aan volkoren producten, eet één keer per week vette vis en één handje ongezouten noten per dag. Drink voldoende water, beweeg regelmatig en slaap voldoende uren per nacht. Het zijn de basisregels die we allemaal wel kunnen dromen, maar houd jij je er ook aan?  

Een eetschema afvallen werkt nog beter wanneer je die vuistregels blijft toepassen. Houd je dus niet alleen aan je voedingsschema, maar blijf ook lekker in beweging en zorg ervoor dat je ‘s avonds op tijd naar bed gaat. Zorg goed voor jezelf, dan wordt het veel gemakkelijker om je doel te behalen. Zo kan detox thee bijvoorbeeld helpen om sneller af te vallen! 

Fitchef: het perfecte voedingsschema op maat!

Zie jij zo’n persoonlijk voedingsschema op maat wel zitten en wil jij aan de slag? Laat Fitchef je voedingsschema maken. Met dit eetschema afvallen is het behalen van je doel leuk én lekker. Bovendien maak je elke dag gezonde keuzes, terwijl dat helemaal geen moeite kost. 

Geef aan wat je doel is: afvallen, op gewicht blijven of aankomen en vul de vragenlijst verder in. Sport je bijvoorbeeld veel of helemaal niet? Heb je bepaalde dieetwensen of allergieën? Fitchef houdt overal rekening mee en stelt vervolgens een voedingsschema op maat voor je op, zodat je kunt starten.

Dit is geen eenmalig schema! Je krijgt elke week een nieuw, gevarieerd eetschema dat past bij jouw wensen en doelen. Bovendien worden de menu’s altijd opgesteld met wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding in het achterhoofd. 

Hét eetschema afvallen voor iedereen

Met een Fitchef eetschema afvallen, dat kan iedereen. Het is namelijk al mogelijk vanaf €6,95 per maand als je een jaarabonnement neemt! Daardoor is deze methode geschikt voor elk budget.

Wist je dat je dankzij Fitchef.nl ook slim boodschappen leert doen? De weekmenu’s worden op een efficiënte manier samengesteld en je ontvangt handige boodschappenlijstjes die je ook online kunt gebruiken tijdens het bestellen van de boodschappen. Zo kost het je echt geen moeite meer om je persoonlijke eetschema afvallen te volgen. Geen smoesjes meer! 

Bovendien krijg je via de Fitchef app gratis toegang tot allerlei gezonde recepten die je snel en gemakkelijk klaarmaakt. Ga je voor een premium account, dan geniet je van nog meer voordelen! Bekijk het aanbod aan Fitchef voorbeeld menu’s op de website om te zien of het jou iets lijkt. Wij denken dat iedereen hier wel enthousiast over zal zijn! 

Fitchef ervaringen: hoe anderen over dit eetschema afvallen denken

Op Fitchef.nl vind je allerlei heerlijke recepten, waardoor je nooit zonder inspiratie zit. Er zijn maar liefst 257 recepten voor het ontbijt, 264 voor de lunch en 481 recepten voor het diner.

Ben je een zoetekauw of eet je graag een tussendoortje om de trek te stillen? Op Fitchef.nl vind je maar liefst 568 verschillende snack recepten! De Fitchef ervaringen liegen er niet om: met een eetschema afvallen van Fitchef.nl raak je nooit verveeld en blijft gezond eten gewoon leuk en lekker! 

eetschema afvallen voedingsadvies

Sandra vertelt: “Fitchef heeft lekkere menu’s die je makkelijk maakt en die goed vol te houden zijn. Ook omdat je kan aangeven wat je lekker vindt of niet, dus dan krijg je alleen in je menu’s wat je lust. Je kunt iedere dag zelf je maaltijden kiezen, dus je houdt de controle. De app is ook fijn, want je kunt meteen boodschappenlijstjes maken vanuit de menu’s.”

Verder geven mensen vooral aan in hun Fitchef ervaring, dat zij deze methode gemakkelijk vinden en dat hij goed bevalt. Er zijn nog veel meer Fitchef weekmenu reviews te lezen op het internet. Doe dat gerust en bepaal zo of het ook iets voor jou is! 

eetschema afvallen weekmenu

Weekmenu’s, volledig afgestemd op jou

✅ Elke week een menu op basis van je persoonlijke macro + caloriebehoefte
✅ Geef allergieën en dieetvoorkeuren door, zodat het menu aan jouw wensen wordt aangepast
✅ Sla favoriete recepten op, die voorrang krijgen bij het samenstellen van je weekmenu
✅ Maak met één klik op de knop een automatische boodschappenlijst voor de hele week

Bereken nu je macro + caloriebehoefte en ga aan de slag!

Meest gestelde vragen over het eetschema afvallen

Heb je nog vragen over het eetschema afvallen van Fitchef.nl? Ben je benieuwd naar hoe een voedingsadvies op maat precies werkt en of iedereen een eetschema of weekschema afvallen van Fitchef kan gebruiken? Of wil je weten hoe snel je kunt afvallen dankzij deze methode? Lees dan nog even verder! 

Hoe werkt een voedingsadvies op maat?

Voedingsadvies op maat is een advies waarbij rekening wordt gehouden met persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften. Zo is een eetschema afvallen voor mannen en vrouwen al verschillend, maar heb je een allergie of lust je bepaalde producten niet? Dan wordt jouw voedingsadvies op maat nog een tikkeltje persoonlijker. Er wordt dus echt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en aan de hand daarvan wordt een eetschema ontwikkeld. Eén die past bij jouw doelstelling(en). 

Kan iedereen het eetschema afvallen van Fitchef.nl volgen?

Ja, in principe kan iedereen met het Fitchef eetschema afvallen. Natuurlijk kun je ook op gewicht blijven of aankomen, als dat je doelstelling is. Heb je een allergie of eet je vegetarisch? Met het Fitchef Premium abonnement kun je dat gewoon aangeven en wordt er rekening gehouden met jouw voorkeuren. Op het moment van schrijven (februari 2022) is er nog geen veganistische optie beschikbaar, maar hier wordt volgens Fitchef wel aan gewerkt. 

Hoe snel kan ik met dit eetschema afvallen of aankomen?

Afvallen gebeurt met ongeveer 1kg per week, afhankelijk van je situatie bij de start. Wil je aankomen, dan zal dat met 0,1kg tot 0,3kg per week gaan. Sneller is helaas niet gewenst, omdat je daardoor ook weer eerder kunt terugvallen. Houd je daarom aan je eetschema en heb geduld. 

Wat gebeurt er wanneer dit eetschema niet werkt voor mij?

Zie je geen resultaat tijdens het volgen van het Fitchef weekschema? Geen zorgen, het kan even duren. Houd er ook rekening mee dat de vetverbranding van sommige mensen nu eenmaal sneller is dan gemiddeld en bij andere mensen juist langzamer dan gemiddeld. Dit heeft ook invloed op de resultaten.
Zie je na een paar weken nog geen verschil, pas de instellingen in je profiel dan aan. Je kunt je caloriebehoefte 100 tot 200 kcal omhoog of omlaag aanpassen, zodat je je doelen wel behaalt. Nog iets om te onthouden: spieren wegen meer dan vet. Door fanatiek te sporten, zal je lichaam strakker en slanker worden. Toch kan het zijn dat het getal op de weegschaal niet verandert of juist hoger wordt. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Het uiterlijk telt meer dan het getal op de weegschaal! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *