Gezond voedingsschema: op maat gemaakt, perfect voor jou!

Binnen 8 weken een klachtenvrij en gezond leven

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Gezond voedingsschema covid

Wellicht heb je tijdens covid-19 niet heel gezond geleefd. We zaten allemaal veel thuis, konden een tijd lang niet naar de sportschool of andere (groeps)sporten beoefenen en er waren geen evenementen in het vooruitzicht waarvoor we extra goed in ons vel wilden zitten. Een gezond voedingsschema heb je waarschijnlijk niet gevolgd.

De kans is daardoor groot dat er wat extra kilo’s aangekomen zijn die je er inmiddels wel weer af wilt hebben. En wellicht staat het met je energieniveau inmiddels ook niet al te best. Klopt dit voor jou? Lees dan even mee! 

Klachten door ongezonde voeding

Wist je dat haast alle lichamelijke klachten en aandoeningen te herleiden zijn tot een bepaalde manier van eten en leven? Veel klachten vinden hun oorsprong in voeding. Het is daarom niet gek dat veel mensen lijden aan problemen met de huid, darmen, energie en nachtrust.

Wanneer je je lichaam niet voorziet van de juiste voedingsstoffen en haar niet voldoende ondersteunt in het harde werk dat zij levert, gaat zij op den duur gebreken vertonen. 

Misschien ben jij bepaalde klachten als ‘normaal’ gaan beschouwen. Maar wat als je deze toch kunt verminderen of laten verdwijnen? Dat zou toch geweldig zijn? Simpelweg door gezonder te leven is dat mogelijk.

Merk je dat je structureel weinig energie hebt, een opgeblazen gevoel, een pijnlijk lichaam of andere klachten? Dan wordt het tijd om iets te veranderen. Voeding kan je namelijk energie geven, maar het kan ook energie wegnemen wanneer je niet gezond eet.

Leer hoe je moet eten, wat je moet eten, wanneer je moet eten en hoe vaak je moet eten, dankzij een gezonde voedingsschema. Zoals bijvoorbeeld het gezonde voedingsschema van Primary Health.

Een gezond voedingsschema: wat is dat?

Waar je normaal gesproken wellicht op gevoel eet en minder goed nadenkt over bepaalde keuzes die je maakt, is een voedingsschema er om je te helpen om wel je doelen te bereiken. Een voedingsschema is een (persoonlijk) schema dat aangeeft wat je moet eten en wanneer.

Hierbij wordt rekening gehouden met het doel dat je wilt bereiken en hoeveel tijd je hebt om dit doel te behalen. Wil je bijvoorbeeld 5kg afvallen in 7 weken? Of heb je ondergewicht en wil je op een gezonde manier aankomen? Een voedingsschema helpt hierbij. 

Waarom een gezond voedingsschema volgen?

Een goede gezondheid is van groot belang wanneer je wilt dat je lichaam optimaal presteert. Zonder gezonde voeding en een gebalanceerde levensstijl is dat haast onmogelijk. Je lichaam put namelijk veel energie uit gezonde voeding.

Weet je niet goed wat gezond eten is, dan kan een voedingsschema je helpen om dit onder de knie te krijgen en je lichaam terug in balans te brengen. Voor elk lichaam en elk doel kan een persoonlijk voedingsschema worden opgesteld.

Het is belangrijk dat je dit laat doen door iemand die er verstand van heeft. Er zijn tegenwoordig veel gratis voedingsschema’s beschikbaar op het internet, maar die zijn niet voor iedereen en elk doel geschikt. 

De voordelen van een voedingsschema

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het volgen van een gezond voedingsschema. Zo kun je er niet alleen je gezondheid mee verbeteren, maar zelfs je algehele kwaliteit van leven.

Je gaat namelijk meer energie ervaren, je komt beter in je vel te zitten en je verliest overtollig vet. Wist je dat een gezond voedingsschema er zelfs voor kan zorgen dat je van bepaalde lichamelijke klachten af komt? 

Je hoeft niet zelf te bedenken wat je eet

Het grootste voordeel van een persoonlijk voedingsschema, is dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je elke dag eet. Er staat op het schema al ingevuld wat je dient te eten en ook wanneer je dat bepaalde gerecht moet eten. 

Door een voedingsschema op te volgen eet je automatisch de juiste dingen die ervoor zorgen dat je lichaam (weer) gezond wordt. Dit scheelt je veel moeite en tijd. 

Je hoeft niet zelf boodschappenlijstjes te maken 

Een ander bijkomend voordeel is dat je niet meer zelf boodschappenlijstjes hoeft te maken. Ook die zijn vaak al bijgevoegd bij een gezond voedingsschema. Haal simpelweg de ingrediënten die op je voedingsschema staan en maak hiermee gezonde en lekkere gerechten.

Dit verkleint tevens de kans dat je in de supermarkt ongezonde producten meeneemt. Met een boodschappenlijstje van een voedingsschema ga je gericht boodschappen doen en word je minder snel verleid. Je wordt namelijk niet langs de chips en chocola gestuurd. Daar heb je niets te zoeken! 

Je word je bewust van je eetgewoonten

Wanneer je op een andere manier gaat eten, ga je vanzelf inzien hoe jouw eetgewoonten voor die tijd waren. Pas wanneer je vergelijkingsmateriaal hebt (in de vorm van een gezond voedingsschema) zal je zien dat jouw gewoontes eerst toch niet zo gezond waren als je dacht.

Veel mensen eten onbewust veel suikers en vetten. Pas wanneer zij hun manier van eten aanpassen, gaan zij zich dat realiseren.

Een gezond voedingsschema is voor tijdelijk gebruik bedoeld, maar zelfs wanneer je ermee stopt zal je zien dat je toch anders naar voeding kijkt. Je leert er namelijk heel veel van. Daarom is een voedingsplan ook op de lange termijn nuttig. 

Een gezond voedingsschema werkt motiverend

Het fijne aan een gezond voedingsschema, is dat het snel(ler) resultaat geeft dan wanneer je geen schema volgt. Daardoor werkt het erg motiverend.

Bovendien heeft een gezond voedingsschema niets te maken met jezelf uithongeren en op shakes of wonderpillen leven. Het is daardoor goed vol te houden. Je zal merken dat er veel voordelen verbonden zijn aan zo’n persoonlijk voedingsplan

Een persoonlijk voedingsplan aanvragen

Zie jij het wel zitten om zo’n persoonlijk voedingsplan aan te vragen? Kim, online voedingsdeskundige bij Primary Health, maakt zulke schema’s. “Ik heb te veel mensen om mij heen gezien die zich hebben laten weerhouden hun doelen te behalen of te doen wat zij het liefste doen. Puur en alleen, omdat hun lichaam niet meewerkt.

Te weinig energie, slecht slapen, buikklachten, huidklachten, niet lekker in hun vel zitten of ongelukkig door het beeld in de spiegel.” Kim wist dat dit ook anders kon en wilde mensen hier graag bij helpen. Daarom besloot zij een gezond voedingsschema te ontwikkelen voor eenieder die daar behoefte aan heeft.

Eerst krijg je een gratis adviesgesprek om te bepalen wat je doelen zijn, waar je tegenaan loopt en hoe je levensstijl momenteel is. Daarna ontwikkelt Kim een persoonlijk voedingsplan waarmee je al in 8 weken resultaat behaalt en van je klachten afkomt. 

Gezond eetschema logo

Gezond voedingsschema: ervaringen van anderen

Omdat er zoveel aanbieders van gezonde voedingsschema’s zijn, is het lastig te bepalen door wie je jouw schema moet laten maken. Over Kim zijn mensen in elk geval erg positief.

Zo schrijft Anja (48 jaar): “Ik heb een tijd het stempel PDS gehad en ‘ik moest er maar mee leren omgaan’. Door de coaching van Kim waren mijn buik- en eczeemklachten met 3 weken nauwelijks nog merkbaar!” 

Maaike (38 jaar) zegt dat Kim kundig is en veel kennis heeft. “Ze doet er alles aan om je te kunnen helpen. Ik heb het hele traject alles kunnen vertellen en heb me altijd begrepen en op mijn gemak gevoelt.”

Ook Jasper (31 jaar) is heel tevreden. “Door het schema hoef ik niet steeds alles bij te houden in een app en heb ik toch grip op mijn voeding. Heel fijn!” 

Kim kan een los voedingsplan voor je opstellen, zodat je na een eenmalige afspraak aan de slag kunt. Heb je liever begeleiding tijdens je strijd tegen de kilo’s, vraag dan een 1 op 1 coaching traject met haar aan. Daarbij word je 8 weken lang begeleid met een op maat gemaakt en gezond voedingsschema. 

Gratis e-book: van futloos naar fit

Herken jij jezelf in (één van) de volgende punten? 

  • Je wordt moe wakker en hebt onrustig geslapen; 
  • Je hebt behoefte aan koffie en suiker, maar krijgt daarna al snel een dip; 
  • Je blijft het liefst in bed liggen of op de bank hangen en valt dan steeds in slaap; 
  • Je hebt weinig energie om leuke dingen te doen of om te sporten. 

Wanneer jij bovenstaande dingen herkent, wordt het tijd voor verandering. Tijd voor meer energie! Dankzij het gratis e-book van Kim krijg je 25 tips voor een energieker leven. Zo kun je voortaan wel weer voldoening halen uit elke dag en heb je niet het gevoel dat je als een zombie door het leven gaat.

Het leven is prachtig en het leven is er om geleefd te worden. Dat lukt alleen niet wanneer je geen energie hebt en niet lekker in je vel zit. Daarom wordt het tijd om jouw energielekken te dichten, je energieniveau te verhogen en de juiste keuzes te gaan maken op het gebied van voeding.

Dit zal niet alleen je gemoedstoestand verbeteren, maar ook je immuunsysteem, slaap en ademhaling. Download het gratis e-book en vind je energie terug. Daar zal je jezelf over enkele weken enorm dankbaar voor zijn! 

Gezond voedingsschema ebook

Online voedingsdeskundige: verbeter je voeding, verbeter je kwaliteit van leven!

✅ Persoonlijk voedingsplan
✅ In 8 weken klachtenvrij
✅ Gratis adviesgesprek
✅ Gratis E-book

Ga direct aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *