Gezonde recepten afvallen: lekker eten en tegelijkertijd afvallen!

Wil jij nog steeds lekker kunnen eten tijdens het afvallen? Dat kan met deze gezonde recepten!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Boek Afslank Receptenbijbel

Gezond en lekker eten. Je zou bijna denken dat die twee woorden niet samengaan. Wanneer je gezond wilt eten, moet je alle lekkere dingen immers laten staan, toch? Gelukkig is dat niet helemaal waar. Ook tijdens het afvallen kun je genieten van heerlijke maaltijden met de gezonde recepten afvallen dieet!

Ben je bezig met afvallen en ben je op zoek naar gezonde recepten die toch érg lekker zijn? Lees het artikel helemaal tot het einde en ontdek hoe je kunt afvallen met behulp van lekkere en gezonde recepten.

Geen tijd? Download dan nu gelijk de Afslank Receptenbijbel en val af onder het genot van heerlijke maaltijden!

Gezonde recepten afvallen: lekker eten tijdens het afvallen

Het is absoluut mogelijk om tijdens het afvallen lekker te kunnen eten. Veel mensen associëren lekker eten met ongezond voedsel: producten waar voornamelijk vet, suikers en koolhydraten in zitten.

Laat er alsjeblieft geen misverstand over ontstaan, vet, zoet eten dat rijk is aan koolhydraten is op z’n tijd ook superlekker! Dat moet af en toe ook gewoon kunnen en daar moet je lekker van genieten. Geen probleem!

Wel is het belangrijk dat je hier een beetje mee oppast. Wanneer je bezig bent met afvallen en een dieet volgt, is het niet de bedoeling dat deze ongezonde voedingsproducten dagelijks terugkomen. Hierdoor kun jij je streefgewicht namelijk niet halen. Daarom wil je het liefst overstappen op gezonde recepten en producten.

Ook gezond voedsel kan gelukkig ontzettend lekker zijn en lekker klaargemaakt worden! Zolang je weet hoe je dit doet en een goed recept bij de hand houdt, moet het helemaal goed komen. 

Koken met de juiste basisingrediënten

Bij het lezen van recepten zul je merken dat er vaak dezelfde ingrediënten terugkomen. Deze ingrediënten worden ook wel basisingrediënten genoemd. Een groot voordeel is dat je deze basisingrediënten vast wel in de kast of koelkast hebt liggen! 

Een ander voordeel van deze ingrediënten is dat je er ontzettend veel kanten mee op kunt en dat je er veel recepten mee klaar kunt maken. Hiermee kun je niet alleen maaltijden klaarmaken, ook op smaak brengen.

Zorg er daarom altijd voor dat je deze ingrediënten in huis hebt. De volgende ingrediënten vallen onder de basisingrediënten: 

 • Peper, zout en andere kruiden
 • Olijfolie
 • Melk
 • Boter
 • Eieren
 • Knoflook
 • Citroen of citroensap
 • Kaas
 • Tomatenpuree uit blik
 • Rijst
 • Yoghurt

Gezonde recepten en tegelijkertijd afvallen

Veel mensen die bezig zijn met afvallen, vragen zich af wat ze kunnen eten. Misschien zit jij ook wel met die vraag. We hebben het telkens over gezonde en lekkere producten, maar wat zijn die producten dan precies? 

In het onderstaande overzicht vind je een aantal voorbeelden van heerlijke producten die je gewoon kunt eten tijdens het afvallen. 

 • Avocado (op brood of door een salade)
 • Ongezouten noten (zoals walnoten, cashewnoten en hazelnoten)
 • Groenten (zoals paprika, wortels en komkommer)
 • Fruit (zoals appel, banaan en aardbeien)
 • Ei (gekookt of gebakken)
 • Vlees (zoals kipfilet of biefstuk)
 • Vis (bijvoorbeeld witvis)
 • Volkorenrijst
 • Volkorenpasta
 • Sla

Let op: hoewel de bovenste producten gezond zijn en gegeten kunnen worden tijdens het afvallen, is het wel belangrijk om de producten met mate te eten. Avocado’s, ongezouten noten en fruit bevatten namelijk veel calorieën of fruitsuikers.

Eet niet meer dan twee stuks fruit op een dag en beperk het aantal noten tot een handje per dag. Dan komt het zeker goed!

Een paar tips voor bij het volgen van een dieet

Goed, we hebben nu het een en ander besproken over lekker eten tijdens het afvallen. Je weet nu dat lekker eten tijdens het afvallen helemaal niet onmogelijk is.

Zo heb je een lijstje gekregen met een aantal heerlijke producten die je gewoon mag eten tijdens het diëten en hebben we de basisingrediënten besproken die in bijna ieder recept voorkomt.

Je bent het vast wel met me eens dat er tijdens het afvallen nog veel mogelijk is. Wat gezonde recepten tijdens het afvallen betreft: daar kom ik later in dit artikel op terug.

Omdat ik je graag op weg wil helpen tijdens het afvallen, heb ik een aantal handige tips voor je verzameld. Misschien heb je er iets aan en geeft het je de motivatie die je zo nodig hebt op dit moment.

✅ Probeer zoveel mogelijk te bewegen tijdens het afvallen. Zeker in combinatie met de juiste voeding zal dat leiden tot goede resultaten. Wil je meer weten over bewegen tijdens het afvallen? Verderop in dit artikel vertel ik je hier meer over.

✅ Drink zoveel mogelijk water. Water is gezond en bevat geen calorieën. Met water blijf je gehydrateerd.

✅ Eet veel groente en fruit. Het is gezond en het zorgt voor een verzadigd gevoel gedurende de dag. Let wel op met fruit! Deze bevatten namelijk fruitsuikers. Eet hier daarom niet te veel van. Twee stuks fruit op een dag is voldoende.

✅ Wees niet te hard voor jezelf. Heb je een keer zin in iets ongezonds? Gun jezelf dat dan. Wees lief voor jezelf, dat heeft je lichaam echt verdiend. 

✅ Verdiep je eens in lekkere én gezonde recepten voor tijdens het afvallen. Misschien ontdek je wel heerlijke recepten waar je groot fan van wordt en kun je lekker aan de slag gaan in de keuken.

Bewegen tijdens het volgen van een dieet

Naast gezond eten, is het ook belangrijk om voldoende te bewegen als je wilt afvallen. Je merkt al gauw dat dit een gouden combinatie is wanneer je wilt afvallen.

Daarnaast merk je ook dat je beter in je vel zult zitten. En bewegen? Dat mag je helemaal op je eigen manier en tempo doen! Niks moet en alles mag. Ideaal, toch?

Moet je dan iedere dag in de sportschool zitten om jezelf helemaal uit de naad te werken? Natuurlijk niet! Als jij dat niet wilt of niet kunt doen, hoeft dat niet. Bewegen kan erg simpel zijn en het moet natuurlijk ook leuk zijn. 

Het is belangrijk om minimaal een half uur per dag te bewegen. Hier kun je vast wel tijd voor vrijmaken! Een halfuurtje bewegen kun je doen door een wandeling te maken in het bos, een eindje te fietsen of te gaan skeeleren. Al deze bewegingsmogelijkheden zijn makkelijk toe te voegen aan jouw dagelijkse routine. 

Ben jij sportief en wil je vaak naar de sportschool om lekker te zweten? Geweldig! Je mag het helemaal op je eigen manier en eigen tempo gaan doen. Door een manier van bewegen te vinden die jij prettig vindt, zul je ook merken dat je het veel langer volhoudt en dat het leuk blijft. En dat is wat je wilt!

Wat eten we vanavond? Gezonde recepten natuurlijk!

Wist je dat een van de meest gezochte zoektermen op Google ‘wat eten we vanavond’ is? Dagelijks vragen duizenden Nederlanders zich af wat er die avond op het menu moet staan. Er zitten zeven dagen in een week en je hebt niet alle zeven dagen inspiratie om iets lekkers op tafel te zetten. 

Daarnaast ben je ook nog eens bezig met afvallen. Is het dan nog wel mogelijk om iets lekkers en creatiefs op tafel te kunnen zetten? Maak je geen zorgen, want zoals ik je in dit artikel al verteld heb, kan dat gewoon. Wil jij graag weten wat je eet vanavond? Lees hieronder verder en ik zal het je vertellen. 

Vraag je jezelf niet alleen af wat jij eet vanavond, maar wat je ook voor andere gezinsleden moet klaarmaken? Dan zijn de gezonde familierecepten van Fitchef Family wellicht ook iets voor jou!

Lekkere recepten tijdens het afvallen? Dat kan met gezonde recepten!

Ik zal je niet langer meer in spanning houden. We hebben samen al veel besproken over gezond en lekker eten tijdens het afvallen. Ook weet je nu dat lekker eten tijdens het afvallen mogelijk is.

Maak altijd gebruik van de basisingrediënten en het lijstje dat ik hierboven voor je geschreven heb. Je bent natuurlijk op dit artikel gekomen omdat je op zoek bent naar lekkere en gezonde recepten tijdens het afvallen. Ik ga je nu vertellen waar je die vandaan haalt.

De lekkerste gezonde recepten voor tijdens het afvallen vind je in de Afslank Receptenbijbel. In dit receptenboek vind jij de overheerlijke recepten, boodschappenlijstjes en weekmenu’s die jou zullen helpen bij het afvallen. Deze recepten zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker! Hoe ideaal is dat?

Gezonde recepten afvallen voorbeelden

Het enige wat je hoeft te doen, is de Afslank Receptenbijbel downloaden. Je kunt dan direct aan de slag gaan met een van de heerlijke recepten in het boek. Weet jij al welk recept je als eerste gaat maken? 

Lekker eten met gezonde recepten!

Lekker eten tijdens het afvallen? Je hebt kunnen lezen dat dit niet onmogelijk is. Hoewel het een uitdaging lijkt, is het helemaal niet moeilijk. Zorg ervoor dat je altijd de basisingrediënten in huis hebt. Deze heb je nodig om gezonde maaltijden te bereiden.

Wil jij de lekkerste gezonde recepten tot je beschikking hebben tijdens het afvallen? Download de Afslank Receptenbijbel en zet vanavond nog een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel.

Afslank Receptenbijbel boek

Lekker eten met gezonde recepten inclusief 5 gratis bonussen

✅ Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips
✅ Bonus 2: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
✅ Bonus 3: 10 Gezonde Toetjes
✅ Bonus 4: 84 Gezonde Tussendoortjes
✅ Bonus 5: Het Ultieme Afslank Programma (video)

Bestel direct de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *