Keto dieet schema: ontdek hoe jij snel kan afvallen!

Vind het juiste keto dieet schema en behaal je doelen!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Keto Dieet schema keto tekst

Afvallen kan erg lastig zijn. Misschien heb jij ook wel eens geprobeerd om af te vallen door diverse diëten te volgen. Helaas altijd zonder succes. Dan heb je vast nog nooit het ketogeen dieet geprobeerd in combinatie met een keto dieet schema!

Het ketogeen dieet, ook wel het keto dieet genoemd, is de laatste jaren zeer populair geworden. En dat is niet zomaar. Veel mensen hebben al ontdekt welke voordelen het ketogeen dieet met zich meebrengt, waaronder: afvallen!

In dit artikel vertellen we je alles over het keto dieet en kom je erachter welk keto dieet schema het beste is om te volgen.

Wat is een ketogeen dieet?

Hoewel het keto dieet steeds populairder wordt, is de kans groot dat je nog niet weet wat het precies is. Dat is begrijpelijk. Om die reden zal ik hieronder uitleggen wat het keto dieet is. 

Bij een ketogeen dieet eet je weinig koolhydraten, maximaal 50 gram koolhydraten per dag. Wellicht vind je dit raar, omdat er vaak wordt gezegd dat koolhydraten onmisbare brandstof is voor ons lichaam. Het is echter ook mogelijk om je lichaam te voorzien van een ander soort brandstof. Hier komen we later in dit artikel op terug. 

Het ketogeen dieet is de meest extreme vorm van een koolhydraatarm dieet. Het wordt voornamelijk gedaan voor het verliezen van gewicht, maar in sommige gevallen ook voor de behandeling van bepaalde ziekten, zoals epilepsie. Inmiddels is het meerdere malen bewezen dat het volgen van een ketogeen dieet erg effectief kan zijn. 

Hoe werkt een keto dieet?

Het is duidelijk dat je lichaam brandstof nodig heeft om de dag door te komen. Vaak bestaat deze brandstof uit koolhydraten. Bij een ketogeen dieet is het juist de bedoeling dat je deze brandstof vervangt door een andere brandstof.

De brandstof die je gebruikt bij een keto dieet zijn vetten. Je zou misschien denken dat het niet gezond is als je voornamelijk vetten eet, maar het tegendeel blijkt waar. 

Wanneer je lichaam niet genoeg koolhydraten binnenkrijgt, moet het overgaan op een ander soort brandstof: vetten dus! Je lichaam breekt de vetten af en zet deze om in zogeheten ketonen. Hier komt dan ook de naam keto dieet vandaan. Ketonen zijn bij het ketogeen dieet de meest belangrijke bron van energie voor je lichaam. 

Als je aan de slag gaat met het keto dieet, raak je in ketose. In deze staat gaat je lichaam over op een overlevingsstrategie en maakt het de omschakeling naar vetten als brandstof. Op die manier is het ook mogelijk om te kunnen overleven in tijden van honger.

Belangrijk bij het ketogeen dieet is weten wanneer je in ketose bent. Op die manier kun je verder met het dieet en weet je dat je goed op weg bent. Vaak raken mensen na ongeveer 48 uur in ketose.

Je merkt dan dat je bepaalde klachten krijgt, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Een droge mond en maagklachten komen ook vaak voor. Je zult dus zeker merken wanneer je lichaam is ketose is. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe brandstof en om de omschakeling te maken. 

Voor wie is het ketogeen dieet geschikt?

Loop je rond met overtollig vet waar je graag van af wilt? Dan kan het volgen van het ketogeen dieet een goede optie zijn. Veel mensen hebben al mooie resultaten geboekt door het volgen van het keto dieet. Wil jij ook mooie resultaten boeken? Volg het keto dieet en laat je verbazen!

Het keto dieet is niet alleen geschikt voor mensen die willen afvallen. Zoals hierboven vermeld, wordt het keto dieet ook gebruikt voor de behandeling van bepaalde ziektes, zoals epilepsie. Als je last hebt van epilepsie, zou je een keto dieet kunnen overwegen. Uiteraard wel altijd in overleg met je arts!

Daarnaast volgen ook steeds meer sporters het keto dieet. Dit doen ze om sneller weer in vorm raken en het juiste gewicht te bereiken. 

Een keto dieet schema volgen is handig!

Je kent het wel: je start met een nieuw dieet. Vol moed maak je de eerste gezonde maaltijden klaar. Misschien ga je ook wel langs de sportschool om extra calorieën te verbranden. Je komt thuis na een dag hard werken en sporten en ploft neer op de bank. Het eerste wat je denkt is: wat moet ik vandaag eten? 

Je zou kunnen kiezen voor een gezonde maaltijd, maar je hebt even geen inspiratie. Bovendien ben je moe. Daarom grijp je toch liever naar een snelle, vette hap. Na het eten van je maaltijd heb je zin in iets zoets. Ach, een toetje kan geen kwaad! Voordat je het weet, heb je het dieet alweer achterwege gelaten.

Herken je jezelf in de bovenstaande situatie? Dan ben je zeker niet de enige. Het kan namelijk erg lastig zijn om een dieet vol te houden. Gelukkig kun je dit voorkomen door een voedingsschema op te stellen.

Met een voedingsschema creëer je houvast, voorkom je inspiratieloze momenten en is de kans groter dat je kiest voor een gezonde maaltijd. Je weet immers elke dag wat je moet eten.

Maar hoe kom je aan een voedingsschema? Een goede optie is het aanschaffen van een receptenboek met verschillende recepten die voldoen aan het ketogeen dieet. Verderop in dit artikel behandelen we enkele voorbeelden van recepten volgens het keto dieet. 

Het is bovendien goed om te weten dat je bij een ketogeen dieet geen zoete groenten en fruit moet eten. Groenten en fruit is waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt als je denkt aan gezond eten, maar bij het keto dieet zijn deze etenswaren dus niet toegestaan. Ook brood mag je niet eten. 

Veel etenswaren die je normaal gesproken vaak eet, mag je bij het ketogeen dieet dus niet eten. Daarentegen zijn er veel dingen die je juist wél mag eten. Hierbij kun je denken aan zalm, ei of pinda’s. 

Heerlijke keto dieet recepten

Nu je weet wat een keto dieet is, vraag je je misschien af wat je kan eten tijdens het volgen van dit dieet. Om die reden beschrijven we hieronder enkele voorbeelden van keto recepten.

Je begint de dag natuurlijk met een ontbijt. Omdat je bij een keto dieet lang niet alles mag eten, moet je bij iedere maaltijd creatief zijn. Bij het ontbijt kun je het echter ook simpel houden. Je kunt gaan voor een heerlijke boerenomelet. Dit is erg simpel om te maken en ook nog eens erg lekker! Zo zie je maar dat je niet opeens gekke dingen hoeft te eten bij een keto dieet. 

Keto dieet schema omelet

Ook kun je het simpel houden tijdens de lunch. Wraps zijn altijd goed! Ga bijvoorbeeld voor een omeletwrap met spinazie en kip. Ook dit is simpel te maken en erg lekker. Let er wel op dat je de wrap niet te veel vult. Zo voorkom je dat je te veel koolhydraten eet.

Tenslotte heb je nog het diner. Een goede optie hiervoor is witlof met ham en kaas uit de oven. Weer een simpel gerecht om te maken en ook nog eens erg smakelijk. Het is duidelijk dat je bij een ketogeen dieet de dag door kunt komen met makkelijke en lekkere recepten

De enkele voorbeelden hierboven zijn natuurlijk niet genoeg voor een geheel ketogeen voedingsschema. Daarom zullen we later in dit artikel bespreken hoe je wél een compleet keto dieet schema kunt krijgen!

Ga aan de slag met het keto dieet!

Beginnen met een dieet kan erg lastig zijn. Daarnaast is het ook vaak moeilijk om de motivatie vast te houden en het dieet daadwerkelijk af te ronden. Daarom is het van belang om vooraf goed te plannen hoe je precies aan de slag kan gaan met het keto dieet. 

Het hebben van een keto dieet schema is essentieel als je het gehele dieet vol wilt houden. Vaak hebben mensen namelijk de neiging om terug te vallen op hun normale eetgewoontes als ze even niet meer weten wat ze kunnen eten.

Ook komt het vaak voor dat het traditionele keto dieet best lastig kan zijn. Voor deze problemen bestaat een simpele oplossing: de 50 Dagen Keto Challenge!

Wat is de 50 Dagen Keto Challenge?

De 50 Dagen Keto Challenge is speciaal ontwikkeld om jou te helpen bij het succesvol doorlopen van het ketogeen dieet. Het komt namelijk wel eens voor dat mensen een terugval krijgen tijdens het volgen van een dieet, maar met de Keto Challenge kan dit dus worden voorkomen. 

Een keto dieet is misschien wel het meest uitdagende dieet. Het kan erg lastig zijn om het traditionele keto dieet te combineren met je levensstijl. Dit gebeurt vaak wanneer mensen het keto dieet op een verkeerde manier toepassen.

In die situatie worden niet de gewenste resultaten behaald en soms zijn de resultaten zelfs het tegenovergestelde van het beoogde doel. 

Wil jij er zeker van zijn dat je het keto dieet op de juiste manier toepast? Maak dan gebruik van de Keto Challenge!

Met de Keto Challenge wordt er gegarandeerd dat je binnen 50 dagen afvalt en een slanker en sterker lichaam krijgt. Vaak voelt men zich na slechts drie weken een stuk jonger en fitter!

Afvallen met de Keto Challenge!

Wil je graag afvallen, maar lukt dit elke keer niet? Het volgen van het ketogeen dieet kan je goede resultaten opleveren! We weten dat het erg lastig kan zijn om een keto dieet vol te houden. Bovendien wordt het dieet vaak op een verkeerde manier uitgevoerd.

Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de Keto Challenge! Dankzij de Keto Challenge weet je zeker dat je het keto dieet op de juiste manier volgt én kan volhouden. Tevens ben je met de Keto Challenge verzekerd van goede resultaten. Afvallen volgens het keto dieet was nooit zo makkelijk. 

Claim je oude figuur weer terug met de 50 Dagen Keto Challenge

Keto Challenge boek
  • Verbrand lichaamsvet op de moeilijkste plaatsen

  • Reken af met ongemerkte suikerverslaving

  • Val tot 2 kilo per week blijvend af

  • Geen honger door ketose

  • Genieten van goed vullende maaltijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *