Lage rugpijn verhelpen onmogelijk? Niet met deze handige methode!

Voor slechts €17,95 van je rugpijn af!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
lage rugpijn verhelpen - Lage Rugpijn Herstel Methode

Pijn in de rug – en dan vooral in de onderrug – is iets waar veel mensen mee kampen. Rugpijn is een vreselijk gevoel en lage rugpijn verhelpen lijkt nog niet zo gemakkelijk. Bastin Hofman bedacht de oplossing: lage rugpijn verhelpen middels de Lage Rugpijn Herstel Methode.

Het is een praktisch e-book dat je stap voor stap naar een pijnvrij leven helpt. Zo ontdek je precies wat je kunt doen om de pijn te verminderen én hoe je in de toekomst lage rugpijn voorkomt. Ben jij al begonnen met lezen? Nee?! Lees dan snel verder! 

Wat is lage rugpijn?

Lage rugpijn is pijn in de onderrug. Die pijn kan uitstralen naar de billen en benen. Het is een klacht die veel voorkomt, maar vaak zonder duidelijke oorzaak. Dit wordt ook wel aspecifieke lage rugpijn genoemd.

Het is een pijn die plotseling kan ontstaan en tegelijkertijd lastig te verhelpen is. Meestal gaat het binnen 4 weken vanzelf over. Het is belangrijk om hierbij goed in beweging te blijven, zodat je de onderrug soepel houdt. Dat is vaak de gemakkelijkste manier voor lage rugpijn verhelpen. 

Merk je echter dat je tot op het bot stijf blijft en je ook na die 4 weken soms je adem moet inhouden om maar geen pijn te voelen? Dat is natuurlijk niet goed. Tijd voor een oplossing! Gelukkig kun je door middel van de juiste lage rugpijn oefeningen je lage rugpijn verhelpen. Zo voel je je binnen de kortste keren weer fit en soepel. 

Oorzaken van lage rugpijn

Is het een verkeerde zithouding? Heb je verkeerd gelegen in bed? Of voel je zomaar dat je rug plotseling op slot schiet? Wist je dat bij meer dan 95% van de mensen die lage rugpijn ervaren, geen duidelijke oorzaak kan worden vastgesteld? In de andere gevallen gaat het vaak om een beknelde zenuw, een wervelbreuk, artrose of een soort infectie.  

Lage rugpijn kan ook ontstaan door overbelasting van het lichaam en/of de geest. Doe je lichamelijk zwaar werk of heb je een (onbewuste) angst die een grote rol speelt in je leven? Dan kan je lichaam daarop reageren.

Lichaam en geest staan in verband met elkaar. Het is daarom niet vreemd dat je fysieke en mentale klachten krijgt wanneer je (tijdelijk) niet goed voor jezelf zorgt. 

Toch wil je lage rugpijn verhelpen en het liefst zo snel mogelijk. Gelukkig kan dat ook zonder precies te weten hoe het is ontstaan. Hiervoor moet je de juiste oefeningen voor lage rugpijn gebruiken. Welke dat precies zijn, dat weet Bastin Hofman wel.  

Lage rugpijn oefeningen voor lage rugpijn verhelpen

Hoewel het belangrijk is om bij acute rugpijn tijdelijk iets minder te doen, moet je wel in beweging blijven om te voorkomen dat de rug stijf wordt. Je kunt gerust blijven werken (afhankelijk van je beroep), maar let op in hoeverre je de onderrug belast.

Het is vaak niet nodig om naar een arts of fysiotherapeut te gaan, omdat de pijn vanzelf overgaat. Maar hoe kun je het proces van lage rugpijn verhelpen wat versnellen? Door de juiste oefeningen voor lage rugpijn uit te voeren! Enkele tips die hierbij nuttig zijn: 

✅ Werk aan je conditie, dus blijf lage rugpijn oefeningen doen en/of sporten (eventueel onder begeleiding); 

✅ Wandelen versterkt de buik- en rugspieren en houdt het lichaam soepel, dus ga lekker naar buiten; 

✅ Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten, ook niet tijdens je werk; 

✅ Ga overdag het liefst niet in bed liggen, dat is eigenlijk niet goed tegen de rugpijn; 

✅ Stop met roken, want dit vermindert de kans op rugklachten; 

✅ Neem voldoende rust (zowel lichamelijk als mentaal) en probeer eventueel aan je mentale gezondheid te werken via een mindfulness cursus online

✅ Eet gezond en drink voldoende water, zodat je lichaam de kans krijgt om te herstellen. 

Ken je de Lage Rugpijn Herstel Methode al?

Wanneer bovenstaande tips niet voldoende blijken te zijn voor lage rugpijn verhelpen, is er een methode die je kunt gebruiken. Een simpele, maar hele effectieve methode die je door middel van lage rugpijn oefeningen van die vervelende (en soms langdurige) rugpijn afhelpt.

De Lage Rugpijn Herstel Methode is een 5-stappenplan met oefeningen voor lage rugpijn. Dit e-book helpt je inzien hoe je weer de baas kunt worden over je rug. Zo zal je niet alleen lage rugpijn verhelpen, maar ook ontdekken hoe je het in de toekomst voorkomt. En dat is vaak nog veel fijner! 

Bastin Hofman heeft de methode ontwikkeld. Hij is sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut en manueeltherapeut. Dagelijks helpt hij mensen hun lage rugpijn verhelpen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek bedacht hij een methode waarmee dit lukt.

Aan de hand van handige tips en trucs (en lage rugpijn oefeningen die werken), kom jij ook van je rugpijn af én voorkom je dat het terugkomt. Hoog tijd dat je ermee aan de slag gaat. Maar wat kun je precies verwachten? 

Dit kun je verwachten van de Lage Rugpijn Herstel Methode

Bastin leert je wat lage rugpijn eigenlijk is, hoe het kan dat je rugpijn ervaart en hoe je je lage rugpijn verhelpen kunt. In het e-book vind je handige lage rugpijn oefeningen en tips om de terugkeer van lage rugpijn te verminderen. Zo hoef je het niet nog een keer te ervaren!

Ook leert hij je wat veel gemaakte fouten zijn op het gebied van oefeningen voor lage rugpijn en wat je dus vooral NIET moet doen. Dankzij de bijgeleverde checklist heb jij de informatie uit dit e-book binnen een mum van tijd onder de knie! 

Lage rugpijn verhelpen? Ervaringen van anderen met deze methode 

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere mensen omtrent lage rugpijn verhelpen? En ben jij benieuwd wat zij vinden van dit e-book? Lees dan nog even verder!  

Jan vertelt bijvoorbeeld dat dit e-book hem heeft laten inzien hoe hij wél kon herstellen. “En het biedt handvatten voor de toekomst om rugpijn te voorkomen.” Jan heeft door het lezen van deze methode over lage rugpijn verhelpen ingezien welke oorzaken en mogelijkheden er waren. “Ik dacht bijvoorbeeld dat de spieren in mijn onderrug overbelast waren en dat ik rust moest nemen, maar ik moest juist in beweging blijven om stijfheid te voorkomen.” 

Ook Suzanne heeft de voordelen ondervonden van de Lage Rugpijn Herstel Methode van Bastin Hofman. Zij zegt dat de methode oplossingsgericht is. “Je houdt zelf de regie en dat werkt naar mijn idee altijd.” Dat klopt helemaal, want je kunt de oefeningen voor lage rugpijn overal uitvoeren, wanneer je maar wilt. Ze zijn daardoor heel toegankelijk. 

Inge vertelt over de lage rugpijn oefeningen: “Na het lezen van dit e-book is er meer rust in mijn leven gekomen en leer ik steeds beter te luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft.” Dat vindt zij niet alleen heel waardevol, maar ook heel interessant. Haar partner leert hier tegelijkertijd ook van, dus zij ervaart niet als enige de voordelen van de Lage Rugpijn Herstel Methode

Meest gestelde vragen over lage rugpijn verhelpen

Heb je nog vragen over lage rugpijn verhelpen middels deze methode? Lees gerust even verder. Hieronder vind je de meest gestelde vragen omtrent dit onderwerp. 

1. Is lage rugpijn chronisch?

Heb je langer dan drie maanden last van lage rugpijn en weet je niet waar het aan ligt? Of is de oorzaak wel bekend, maar lijkt lage rugpijn verhelpen geen mogelijkheid te zijn? In beide gevallen wordt dit chronische rugpijn genoemd. 

2. Welke pijnstillers helpen bij lage rugpijn?

Met de Lage Rugpijn Herstel Methode van Bastin Hofman heb je geen medicatie nodig. Wil je voorlopig toch af en toe een pijnstiller nemen om de pijn draaglijk te maken? Neem dan maximaal 4 keer per dag 2 tabletten paracetamol 500mg. Het is ook mogelijk om diclofenac gel of ibuprofengel op de zere onderrug te smeren. Zo kun je lage rugpijn verhelpen, ook al is het tijdelijk. 

3. Hoe weet ik of de Lage Rugpijn Herstel Methode werkt?

Hoewel je kunt afgaan op de recensies van anderen omtrent lage rugpijn verhelpen met de Lage Rugpijn Herstel Methode, weet je natuurlijk nooit zeker of iets voor jou ook zal werken. Geen zorgen, want Bastin Hofman hanteert een ‘niet goed = geld terug garantie’.

Heb jij binnen 30 dagen het idee dat de methode niets voor jou is? Dan krijg je zonder opgave van een reden je geld terug. Zo loop je geen enkel risico en kun je de lage rugpijn oefeningen uit het boek op je gemak toepassen. 

4. Hoe wordt dit e-book over lage rugpijn verhelpen aangeleverd?

De Lage Rugpijn Herstel Methode is een e-book. Nadat je betaald hebt zal je het e-book per e-mail ontvangen. Je kunt het vervolgens op al je apparaten openen, waardoor je de methode altijd bij de hand hebt. Ben je een keer niet thuis of wil je de lage rugpijn oefeningen tussen je dagelijkse activiteiten door doen? Dan open je het e-book gemakkelijk op een laptop, tablet of smartphone. 

lage rugpijn verhelpen - Lage Rugpijn Herstel Methode

Voorgoed van jouw Rugpijn af? Lage rugpijn verhelpen met de Lage Rugpijn Herstel Methode:

✅ Ontdek wat lage rugpijn precies is en vooral niet
✅ Lees welke factoren kunnen zorgen voor jouw rugpijn
✅ Hoe je het beste om kan gaan met de pijn
✅ Minimaliseer de kans op herhaling van lage rugpijn
✅ Welke oefeningen voor jouw het meest geschikt zijn

Ja, ik wil van mijn rugpijn af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *