Keto kip recept: kipsalade met komkommer & avocado 🥗
Heerlijke keto salade met komkommer, avocado en kip. Makkelijk, gezond en snel te bereiden!
Receptinformatie
Type gerecht: Salade (keto)
Kookduur: 15 minuten
Aantal personen: 4 personen
Calorieën: 304 p.p.
Vet: 20 g
Koolhydraten: 12 g
Eiwit: 21 g
Moeilijkheid: Makkelijk
Ingrediënten
- ½ krop ijsbergsla
- Basilicum blaadjes
- 1 avocado
- 2 tl citroensap
- Komkommer geschild
- 25g walnoten
- 2 kipfilets
- 1 el olijfolie, mosterd, honing & mayo
- 3 el yoghurt
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Doe de ijsbergsla in een grote kom. Voeg de basilicumblaadjes toe en meng. Verdeel het over 2 kommen.
- Kruid de kipfilets met zout en wrijf in met olijfolie. Verhit een droge koekenpan en bak de kip 5 minuten aan elke kant.
- Meng ondertussen mosterd en honing. Bestrijk de bovenkanten van de filets met de helft van de saus, draai ze om en bak nog 1,5 minuut. Herhaal aan de andere kant. Zodra ze gaat zijn, laten afkoelen en in stukjes snijden.
- Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil de komkommer en snijd ze in plakjes.
- Meng alle ingrediënten tot een knoflooksaus (yoghurt, mayo & knoflook) – breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de salade met kip, avocado, komkommer en walnoten. Besprenkel met knoflooksaus en serveer.
- Eet smakelijk!
Vegetarisch?Â
Vervang de kip voor een vleesvervanger!
Dit recept is afkomstig uit het Keto Dieet Plan, ontdek direct hoeveel jij kan afvallen met het Keto Plan:
-
Doe de gratis Keto Quiz en ontvang je eigen Keto Dieet Plan.
-
Met heel veel lekkere en gezonde keto recepten