Tofu salade met kalkoenfilet

Receptinformatie
Type gerecht: Salade
Kookduur: 25 minuten
Aantal personen: 2 personen
Calorieën: 355 p.p.
Moeilijkheid: Makkelijk
Bereidingswijze
- Bak de tofu in circa 5 minuten gaar op middelhoog vuur.
- Besprenkel de kalkoen met wat olijfolie, peper en gember, en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Voeg hier vervolgens de paddenstoelen en lente- uitjes aan toe. Bak deze ongeveer 2-3 minuten mee.
- Doe vervolgens de rucola met de gebakken ingrediënten in een slakom, en doe hier een dressing van lijnzaadolie, sojasaus en rijstazijn overheen.
- Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 100 g rucola
- 200 g kalkoenfilet
- 150 g tofu, in stukjes
- 100 g paddenstoelen, gesneden
- 100 g lente-uitjes, gesnipperd
- 1 el verse gember, geraspt
- 3 el lijnzaadolie
- 3 el sojasaus
- 3 el rijstazijn
Variatie? De dressing kan zoeter worden gemaakt met behulp van een beetje stevia. Stevia is een natuurlijke zoetmaker, die ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet te snel omhoog schiet.
Havermout met zwarte chocolade en grapefruit
Receptinformatie
Type gerecht: Havermout
Kookduur: 20 minuten
Aantal personen: 2 personen
Calorieën: 399 p.p.
Moeilijkheid: Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de havervlokken met de plantaardige melk in een pannetje, tot het kookt. Laat de havervlokken op zacht vuur 10-15 minuten koken, totdat er een dik papje ontstaat. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Haal de pap van het vuur en laat het ongeveer 5 minuten staan.
- Strooi de extra pure chocolade door de pap en voeg de geschilde grapefruit stukjes toe.
- Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400 ml plantaardige melk, ongezoet
- 100 g havervlokken
- 1 grapefruit
- 50 g pure chocolade
Variatie? Vervang de grapefruit door andere vruchten, zoals aardbeien, blauwe bessen of frambozen.