Keto weekmenu nodig? Doe nu de keto test en maak het persoonlijk!

Een unieke op maat gemaakte keto schema en weekmenu

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Wil je graag gaan starten met keto en ben je op zoek naar een keto weekmenu? Oscar Helm, de oprichter van HappyHealthy.nl heeft een keto test gemaakt, waarbij je na afloop een op maat gemaakt keto weekmenu krijgt! De test bestaat uit een aantal simpele vragen, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen.

Het ketogene dieet kan veel voordelen bieden voor de gezondheid. Het starten van dit dieet kan een uitdaging zijn. Zo moet je bepaalde soorten voedsel vermijden en juist ander voedsel zo veel mogelijk in je dieet krijgen. De keto test van HappyHealthy.nl helpt je op weg met een gepersonaliseerd keto weekmenu!

Wat is een keto dieet?

Het keto dieet heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet gek. Het dieet helpt mensen namelijk aanzienlijk afvallen in een relatief korte periode! Het keto dieet, kort voor het ketogeen dieet, is een eetplan dat ervoor zorgt dat je lichaam in een ketose staat komt.

Je zult je vast afvragen wat een ketose staat is. Een lichaam in ketose staat is een metabolische toestand waarin je lichaam voornamelijk de zogenaamde ketonen gebruikt als primaire energiebron. Normaal gesproken gebruikt het lichaam vooral glucose als energiebron. Je lichaam kan in een ketose staat komen als je vrijwel alle koolhydraten uit je dieet haalt.

Bij het keto dieet is het belangrijk om een bepaalde verhouding voedingsstoffen aan te houden, waarbij ongeveer 70 tot 80% van je dagelijkse calorieën uit vetten moet komen. Daarnaast haal je 10 tot 20% van je calorieën uit eiwitten en slecht 5 tot maximaal 10% calorieën uit koolhydraten. 

Als je lichaam geen of nauwelijks toegang heeft tot koolhydraten, dan gaat het over op het verbranden van vet. Je lichaam heeft altijd vetreserves die het kan verbranden. Door vet af te breken ontstaan er ketonen, die vervolgens door het lichaam, inclusief de hersenen, kan worden gebruikt voor energie! Je lichaam in zo’n staat brengen kan een uitdaging zijn, maar met een keto weekmenu door de keto test van HappyHealty.nl te doen, wordt dat een stuk eenvoudiger!

Het keto dieet: wat zijn de voordelen?

Het keto dieet heeft voor velen een hoop voordelen. De meeste mensen stappen op het keto dieet om gewicht te verliezen, en dat is ook direct het eerste voordeel. Door de verandering in eetgedrag ervaren veel mensen een snelle gewichtsafname in de eerste weken. Dat is deels te verwijten aan watergewicht, maar ook doordat vet efficiënter wordt verbrand! 

Een ander voordeel van het volgen van een keto weekmenu, is dat het kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, en daarmee het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Dat kan vooral gunstig zijn voor mensen met type 2 diabetes of prediabetes.

Wat veel mensen ook ervaren bij het volgen van een keto menu, is een verhoogd energieniveau en een verbetering in cognitieve functies, zoals een betere focus en geheugen. In eerste instantie zal het lichaam moeten wennen, maar na de aanpassingsfase beginnen de voordelen zich te tonen. Met een geoptimaliseerd keto weekmenu wordt ook deze fase een stuk aangenamer!

Zijn er ook nadelen?

De voordelen klinken allemaal geweldig, maar zijn er ook een aantal nadelen aan het keto dieet? Met een gepersonaliseerd keto weekmenu kan je de nadelen wat verzachten, maar er zijn wel een paar nadelen te benoemen.

Allereerst ervaren sommige mensen bij de start van het keto dieet de zogenaamde ‘keto griep’. De keto griep is eigenlijk een verzamelnaam van symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie, als gevolg van de aanpassing van het lichaam aan ketose.

Wat ook een nadeel kan zijn van het keto dieet, is uiteraard het strenge beperken van koolhydraten. Je kunt nog net bepaalde groenten en fruit eten, maar snoepen kan je dus wel vergeten! 

Keto weekmenu nodig? Doe de keto test van HappyHealthy

Om direct goed te starten met het keto dieet, heeft HappyHealthy een speciale keto test ontwikkeld die je online kan afleggen. De test bestaat uit een serie vragen zoals hoe actief je bent, hoeveel tijd je per dag kwijt wilt zijn aan het maken van eten en wat voor soort eten je graag ziet in je dieet. Op basis van je antwoorden wordt er een compleet gepersonaliseerd keto menu voor de week gemaakt! 

Waarom kiezen voor deze keto test?

De keto test van HappyHealthy.nl is eenvoudig in te vullen en vergt maar een paar minuten van je tijd! Het voordeel is dat de test naar je voorkeuren vraagt en peilt waar je heen wilt gaan qua gewicht, maar ook andere doelen. Door alle vragen zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, ontvang je na afloop een keto weekmenu met verschillende recepten in je mail.

Het is ook leuk om te weten dat de keto test gemaakt is door Oscar Helm. Oscar is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als afslankcoach, voedingsdeskundige en dieetpsycholoog, en is tevens bestsellerauteur. Daarnaast is Oscar bekend van onder andere RTL4, AD, Telegraaf, Linda en nog veel meer bekende namen. Je bent dus verzekerd van een geweldig keto weekmenu na het afleggen van de online test.

Want na de test ontvang je een persoonlijk en op maat gemaakt keto schema volledig gebaseerd op jouw wensen en voorkeuren. Ieder lichaam is natuurlijk anders en iedereen heeft een andere behoefte. Het eetplan wat je krijgt, is geen jojo dieet, maar echt een soort gids vol recepten, zodat je met plezier en motivatie kunt gaan starten aan het keto dieet!

Ontvang jouw persoonlijke keto schema en menu op maat

Bereik jouw streefgewicht met afgestemde adviezen op jouw lichaam en behoeften

Start keto test

Veelgestelde vragen

Is de test kosteloos af te leggen?

De keto test van Happy Healthy gemaakt door Oscar Helm, kun je gratis online invullen!

Hoelang duurt de online keto test?

De online keto test is eenvoudig en bestaat uit een serie van vragen, zodat jouw wensen en behoeften worden gepeild. Het invullen van de test kost je maar een paar minuten van je tijd en je kan je antwoorden eenvoudig wijzigen.

Hoe ontvang ik de resultaten?

De resultaten van de test krijg je na afloop per e-mail. Je ontvangt dan een op maat gemaakt keto weekmenu gebaseerd op jouw voorkeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *