Gezond én verantwoord afvallen met het DASH Dieet!

Download het E-Book

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Dash dieet alcohol

Wanneer je dol bent op lekker eten, ken je die eeuwige strijd wel. Enerzijds wil je graag gezond leven, een fit lichaam hebben en lekker in je vel zitten. Anderzijds wil je kunnen genieten van al het lekkers dat er bestaat en af en toe een alcoholisch drankje drinken. Maar al dat lekkere eten en die alcoholische drankjes zijn meestal erg ongezond. En dat leidt ertoe dat je toch niet zo fit blijft en niet zo’n hoog energieniveau behoudt als je graag zou willen. 

De zoektocht naar een balans tussen lekker en gezond kan een vervelende zijn. En frustrerend, vooral. Je wilt namelijk niet altijd degene zijn die op een verjaardag ‘nee’ zegt, wanneer er iets lekkers aangeboden wordt. Maar je wilt wel zelfverzekerd over het strand lopen wanneer de eerste zomerdagen aanbreken. 

En juist daarom wil je iets dat werkt. Een oplossing. Wat als wij je vertellen dat die oplossing bestaat? Dat je niet meer elke dag een strijd hoeft te ervaren tussen je hoofd en je mond? Dat je ook lekker kunt eten, terwijl je afvalt? En dat je je daar heel goed door gaat voelen?

Deze oplossing brengt bovendien je bloeddruk omlaag, wat nog veel meer gezondheidsvoordelen oplevert. De kans om ziek te worden wordt hierdoor ook stukken kleiner. En dat is natuurlijk heel mooi meegenomen. Probeer nu het Dash Dieet!

Het DASH Dieet; afvallen zonder jojo-effect

Het is één van de meest geadviseerde diëten door artsen, afkomstig uit Amerika en daar zelfs uitgeroepen tot het beste dieet van de Verenigde Staten. Het DASH dieet is een echte topper. Vooral omdat het net even anders werkt dan alle standaard diëten die we inmiddels wel kennen.

Het gaat hier namelijk niet per se om het verliezen van vet of gewicht. En zeker niet door allerlei snelle oplossingen in te zetten. Het voornaamste doel is de bloeddruk verlagen, door middel van gezonde voeding. Een lage en stabiele bloeddruk zorgt namelijk voor een betere werking van het lichaam.

En een leuke bijkomstigheid is dat je dan vaak ook afvalt! Het DASH dieet richt zich op de hart- en bloedvaten. De afkorting staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension (een dieet om een te hoge bloeddruk tegen te gaan).

Amerikaanse wetenschappers hebben dit bedacht toen zij manieren onderzochten om een hoge bloeddruk tegen te gaan, zonder hiervoor medicijnen in te zetten. Het is daardoor een natuurlijke en gezonde manier om je lichaam beter te laten functioneren.

De nadruk ligt hierbij op voeding die natriumarm is en die rijk is aan calcium, magnesium en kalium. Stuk voor stuk voedingsbrandstoffen die je lichaam hard nodig heeft. En die je vaak niet voldoende binnenkrijgt wanneer je minder gezond leeft.

Je eet bij dit dieet voornamelijk groente, fruit, magere zuivelproducten, volkoren producten, vis, kip en noten. Allemaal producten die rechtstreeks uit de natuur komen (zo ongeveer dan) en die bijna niet bewerkt zijn in de fabriek. En dat merk je!

Geen crashdieet, maar verantwoord afvallen

In plaats van een crashdieet te volgen dat maar tijdelijk werkt, kun je veel beter je levensstijl aanpassen. Daar heb je namelijk veel langer profijt van! Mensen die goed voor zichzelf zorgen, voelen zich ook beter.

En je zal merken dat – zodra je eenmaal je levensstijl verbetert – dit snel went en je eigenlijk niet anders meer wilt. Bovendien zal je lichaam je dankbaar zijn, wanneer je deze manier van leven eigen maakt. 

Het DASH dieet is ontstaan doordat er onderzoek werd gedaan naar de gezondheid van veganisten en vegetariërs in Amerika. Zij lijken in de praktijk veel minder vaak last te hebben van een hoge bloeddruk. Iets waar het grootste deel van de Amerikaanse bevolking wél last van heeft.

Aan de hand van die onderzoeksresultaten is het DASH dieet ontwikkeld. Een manier van eten en drinken waarbij je veel gezonde producten tot je neemt en je te veel zout, toegevoegde suikers en rood vlees vermijdt.

Een beetje zoals de jagers en verzamelaars vroeger leefden, dus! Zij waren van nature erg gezond en ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en kanker kwamen destijds weinig voor. Best logisch, als je erover nadenkt.

Liever voorkomen dan genezen

Mensen met een verhoogde bloeddruk hebben meer kans op bepaalde ziekten dan mensen die geen hoge bloeddruk hebben. Voorbeelden van mogelijke gevolgen zijn niet alleen hart- en vaatziekten, maar ook nierfalen en beroertes. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Er zijn uiteraard allerlei medicijnen op de markt om een verhoogde bloeddruk tegen te gaan, maar medicijnen hebben vaak bijwerkingen. Daarnaast is het beter om een hoge bloeddruk (en ziekten) te voorkomen, dan te genezen.

Daarom kun je beter de oorzaak van het probleem aanpakken in plaats van achteraf de symptomen te bestrijden.

Die bloeddruk kun je dus zelf verlagen door gezonder te leven. Mensen die een gezonde levensstijl hanteren, hebben hun bloeddruk vaak beter onder controle. Ook wanneer je geen hoge bloeddruk hebt, is het DASH dieet geschikt voor je.

Door dit dieet te volgen verklein je namelijk de kans dat jouw bloeddruk te hoog wordt en daarmee verminder je ook de kans op hart- en vaatziekten voor jezelf. Het dieet is bovendien geschikt voor jong en oud.

In feite is het namelijk niet een echt dieet. Deze manier van leven is simpelweg een gezond alternatief en werkt daardoor heel goed voor je lichaam. Als kerst op de taart vallen de meeste mensen er ook door af. 

Alle informatie in een handig e-book!

Ondanks dat het DASH dieet in Amerika is ontstaan, is het ook in Nederland een opkomende trend. Steeds meer mensen gaan zich in deze gezonde manier van leven verdiepen. Met resultaat!

Is jouw Engels niet zo goed, dan hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Er is namelijk een Nederlandstalig e-book ontworpen! Dit is het eerste – en tevens enige – e-book over DASH dat in het Nederlands is uitgebracht. En het staat boordevol recepten die horen bij dit dieet!

In het DASH dieet e-book wordt alles uitgelegd wat je wilt weten over een gezonde manier van leven. En je ontvangt bij aankoop direct 101 recepten in je mail. Zo ben je voorlopig van voldoende inspiratie voorzien als het aankomt op het koken van maaltijden voor jou en je gezin!

Wat kun je van het DASH Dieet e-book verwachten?

Het e-book is geen quick-fix om snel af te vallen. DASH draait namelijk niet om jojo-effecten en snelle oplossingen. Je hoeft ook niet te eten zoals de Neanderthalers vroeger deden, dus maak je daar ook geen zorgen over.

Het dieet bevat geen rare ingrediënten, maar juist hele normale producten die je waarschijnlijk al je hele leven gewend bent. In het e-book wordt duidelijk verteld wat het DASH dieet precies inhoudt en hoe het werkt.

Er staat meer dan 100 recepten in die je helpen je bloeddruk te verlagen en vervolgens laag te houden. Ook staan er eetschema’s in waarmee je 14 dagen aan de slag kunt. Zo wen je snel aan deze nieuwe, gezonde manier van leven. Een kind kan de was doen!

Leer hoe je lekker kunt eten met gezonde, normale producten. Je mag zelfs suiker blijven eten, maar dan wel met mate. Alles mag, dus je hoeft jezelf geen restricties op te leggen.

De recepten zijn bovendien heel gemakkelijk en snel te bereiden. Je hoeft geen uren de tijd te nemen om een maaltijd te maken. Het is een e-book waar iedereen zo mee aan de slag kan. En nogmaals: geen gekke ingrediënten, alleen gezonde, natuurlijke producten.

Dankzij de handige ingrediëntenlijstjes weet je precies wat je moet kopen wanneer je in de supermarkt bent. Eigenlijk scheelt dit je dus tijd, in plaats van dat het je extra tijd kost. De boodschappenlijstjes staan namelijk al voor je klaar!

Overal beschikbaar, waar je ook bent

Dit handige, Nederlandstalige e-book, kun je overal met je meenemen. Het is namelijk geschikt voor gebruik op je telefoon, maar ook voor op de iPad of tablet. Het bestand wordt ondersteund door zowel Windows als Apple en Android.

Neem je e-book mee naar de supermarkt, naar je werk of op vakantie. Op deze manier weet je zeker dat je altijd lekker én verantwoord kunt blijven eten, waar je ook bent. En het allermooiste? Niet goed = geld terug. Ben je ontevreden? Neem dan binnen 30 dagen na aankoop contact op om je geld terug te krijgen.

Dash dieet eBooks

Ik wil dat Dash Dieet e-book!

Ben je er klaar voor om gezonder te leven en wil je het DASH dieet e-book bestellen? Daar ga je geen spijt van krijgen. Nadat je hebt betaald, ontvang je het e-book al binnen een paar minuten in je inbox. Superhandig, want dan kun je vandaag al beginnen!

Er zijn geen verzendkosten aan verbonden en het e-book wordt in Pdf-formaat aangeleverd. Ontvang je je e-book niet direct, controleer dan je ongewenste e-mails even. Betalen doe je overigens via iDeal, MisterCash, PayPal of Creditcard. Heel veel succes en plezier gewenst met jouw nieuwe, gezonde manier van leven!

Dash dieet eBook voorbeeld

Het DASH Dieet e-book

✅ Direct toegang (ook ’s nachts en in het weekend)
✅ Handig op iPad & Tablets (Apple/Android/Windows)
✅ Ruim 100 recepten voor een lagere bloeddruk
✅ 14-dagen eetschema’s
✅ Niet goed geld terug garantie
✅ Géén verzendkosten

Bestel direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *