Droog trainen mannen: maak je klaar voor de beste versie van jezelf!

Binnen 8-16 weken een strak, gespierd en geweldig sterk lichaam!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Droog trainen mannen sportschool

Een strak en gespierd lichaam is iets waar veel mannen van dromen. Toch lijkt het veel van hen te ontbreken aan voldoende motivatie en doorzettingsvermogen om dit doel daadwerkelijk te realiseren. Dat is zonde, maar wel heel begrijpelijk. Er is namelijk best veel discipline nodig. Zeker wanneer je niet weet hoe je dit precies moet aanpakken. Laten we daarom stap één naar jouw droomlichaam samen zetten met een duidelijke uitleg over droog trainen voor mannen. Zo word je de beste versie van jezelf en zal je je beter dan ooit tevoren voelen! 
 
Ben je een vrouw en wil jij je verdiepen in droog trainen voor vrouwen? Daar hebben we ook een uitgebreid artikel over geschreven! 

Droog trainen mannen: wat is het en waarom doen we het? 

Droog trainen is een begrip dat uit de bodybuilderswereld komt. Daar wordt men beoordeeld op de zichtbare spieren. Om die spieren zichtbaar te maken is droog trainen bij mannen populair.

Je verlaagt je calorie-inname, waardoor je vetpercentage zakt. Wanneer je minder vet op je lichaam hebt, worden je spieren beter zichtbaar. De kunst is echter om het vetpercentage te verlagen zonder dat de spiermassa minder wordt.  

Droog trainen voor mannen is niet alleen iets dat in de wereld van het bodybuilden gebeurt. Veel mannelijke sporters proberen voor de zomer te droog trainen, zodat hun lichaam summer proof is en er op z’n best uitziet.

Je moet hiervoor wel heel goed je best doen, want droog trainen voor mannen is niet iets wat je zomaar doet. Met de juiste informatie en tips lukt het gelukkig wel! 

Hoe werkt droog trainen voor mannen?

Er zijn meerdere manieren om je vetpercentage te verlagen en je spiermassa te behouden of te vergroten. Je kunt hiervoor minder calorieën eten, meer sporten of beter letten op de verdeling van je macronutriënten.

Ook de eetmomenten spelen hierbij een rol. Je zou in elk geval rekening moeten houden met de volgende dingen: 

Huidige situatie vaststellen 

Meten is weten. Daarom is het van belang om eerst vast te stellen waar je nu staat. Hoeveel weeg je nu, wat is je vetpercentage en hoeveel centimeters omtrek hebben bepaalde delen van je lichaam?

Focus hierbij vooral op de lichaamsdelen waar je vet wilt verliezen. Noteer alle gegevens, zodat je hier op latere momenten op terug kunt kijken en kunt vergelijken hoeveel vooruitgang je hebt geboekt; 

Doelen bepalen

Nu je weet waar je staat, wordt het tijd om te bepalen waar je naartoe wilt. Stel doelen vast die meetbaar zijn. Zeg dus niet: ‘ik wil gespierder worden’ of ‘ik wil buikvet verliezen’, maar stel concreet vast hoe veel je in spiermassa wilt groeien of hoe veel procent vet je rondom je buik wil verliezen.

Alleen zo kun je je progressie bijhouden en in de gaten houden of je op de goede weg blijft; 

Minder calorieën, meer eiwitten

Droog trainen voor mannen draait grotendeels om de juiste voeding. Er is niet één algemene succesformule, want elk lichaam is anders. Daarom is een persoonlijk voedingsschema van belang. Er kan wel gesteld worden dat vetverlies ontstaat wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.

Het is daarom van belang om te korten op je calorie-inname. Daarbij is de juiste manier van trainen belangrijk om meer spiermassa op te bouwen. Wil je die spieren de juiste ondersteuning geven en de meeste kans geven om te groeien? Dan moet je hierbij voldoende eiwitten nuttigen.

Dit kun je doen door middel van voeding, maar ook door eiwit shakes te nemen. Tot slot zijn het innemen van vitamines en voldoende water drinken ook heel belangrijk om het lichaam gezond te houden en optimaal te presteren. 

Een trainingsschema op maat

Niet alleen voeding is belangrijk bij droog trainen, mannen. Een op maat gemaakt trainingsschema hoort er ook bij. De intensiteit van een trainingsschema voor droog trainen ligt hoger dan bij een normale training.

Dit is nodig om het lichaam en alle spiergroepen genoeg aan te spreken. Het is wel belangrijk om ook goed te rusten, zodat je lichaam kan herstellen van elke work-out.  

Niet te snel gaan 

Naast voldoende rust nemen is het van belang om niet te snel te willen gaan. Als je te snel afvalt raak je namelijk ook spiermassa kwijt. En dat is juist wat je wilt voorkomen! Wordt je spiermassa minder, dan verlies je kracht tijdens work-outs en ga je dus eigenlijk niet vooruit, maar achteruit.

Let bovendien op dat je geen hongerlijdt, want dan is de kans groot dat je een misstap maakt. Eet vezelrijke en voedzame producten, zodat je langer vol zit en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook onverzadigde vetten, die in avocado’s, noten en vette vis zitten, helpen bij droog trainen voor mannen. 

Handig boek: Droog Trainen Protocol Mannen

Vind je het toch lastig om op eigen houtje aan de slag te gaan? Er bestaat een handig boek genaamd Droog Trainen Protocol Mannen. Dit is dé manier om droog trainen voor mannen gemakkelijker te maken en doelen sneller te realiseren.

De oprichters Henry en Rinus hebben dankzij jarenlange ervaring namelijk een manier bedacht die snel en effectief is. Bovendien kun je dankzij hun methode een jojo-effect voorkomen, waardoor je een blijvend resultaat behaalt! 

Waarom het Droog Trainen Protocol Mannen gebruiken?

Ben jij er klaar voor om je droomlichaam te bereiken? Dan is het tijd voor droog trainen voor mannen. Binnen 8-16 weken verlaag jij je vetpercentage met succes en krijg je een strakker, gespierder en sterker lichaam.

Je hoeft jezelf hierbij niet uit te hongeren of elke maand veel geld uit te geven aan supplementen. Je hoeft niet eens super streng te zijn wat betreft voeding, als je snel vet wilt verliezen. Je kunt bovendien een dieet volgen waarbij koolhydraten zijn toegestaan en waarbij je eet op een manier die past bij jouw lichaam.

Op het gebied van sporten ligt de focus niet op cardio, maar op krachttraining. Lekker sporten, zonder gekke of ingewikkelde oefeningen! Droog trainen is een manier om lekkerder in je vel te zitten en meer energie te krijgen, ongeacht jouw lichaamsbouw of de erfelijkheid binnen je familie. Iedere man kan het! 

Over coaches Henry en Rinus

Henry en Rinus zijn coaches bij de Droog Trainen Academie en hebben het protocol bedacht voor succesvol droog trainen voor mannen. Voorheen waren zij vooral bezig met details en besteedden daar veel aandacht aan.

Toen bleek dat dat niet de juiste aanpak was en zij het grotere plaatje anders moesten bekijken, kwamen zij erachter hoe de vork in de steel zat. “Na vele opleidingen, seminars, boeken en trainingen kwamen we erachter dat er geen ‘gouden’ formule is”, vertellen ze.

Tegenwoordig weten zij waar het wel om draait en helpen zij honderden mannen online om hun droomlichaam te bereiken.  

Droog trainen mannen: reviews van anderen

Vele mannen gingen je al voor met het protocol. Zo vertelt Joost: “Als jij bereid bent om de moeite erin te stoppen en er echt voor te gaan, dan staan Rinus en Henry voor je klaar en kom je echt strak in je lijf, met een vrachtwagen vol energie!”

Ook Ron heeft dankzij het Droog Trainen Protocol Mannen veel geleerd over voeding, beweging én over zichzelf. “10 jaar lang ben ik al aan het trainen en nog nooit heb ik zoveel resultaat geboekt in zo’n relatief korte tijd.”

Johny vertelt: “Ik voel me fitter, sterker en vooral voor de spiegel ziet het er een stuk beter uit. Henry en Rinus, bedankt en ga zo door met jullie programma. Het is super!” 

Droog trainen mannen: dit protocol helpt écht!

Het Droog Trainen Protocol Mannen bestaat uit de volgende onderdelen:   

E-book: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies? (t.w.v. €47,00)

In dit e-book leer je stap voor stap hoe je met flexibel diëten toch resultaat behaalt. Er wordt uitgelegd hoe dit precies werkt. Ook leer je wat je moet doen wanneer je vetverlies stokt en hoe je voor een blijvend resultaat zorgt, zonder jojo-effect;  

E-book: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio? (t.w.v. €47,00) 

Dit e-book vertelt hoe je een juiste balans creëert tussen cardio, krachttraining en dagelijkse beweging. Zo kun je vet verliezen, zonder dat je spiermassa achteruitgaat;  

E-book: Progressie meten en het plan bijstellen (t.w.v. €27,00)

Ontdek hoe je van week tot week je progressie het beste bijhoudt en hoe je data verzamelt die laat zien of jij de goede kant op gaat en je doelen behaalt.  

Bonus: Excel Macrocalculator (t.w.v. €37,00) 

Bereken de startwaardes voor jouw voedingsplan, zodat je zelfstandig aan de slag kunt en weet welke verhoudingen jouw lichaam nodig heeft. Op deze manier krijg je de juiste hoeveelheid vetten, eiwitten, koolhydraten en macronutriënten binnen en behaal je je doelen sneller!  

Bonus: PDF Trainingsschema’s (voor in de gym en thuis) (t.w.v. €37,00)

Met trainingsschema’s voor thuis én in de sportschool kun je altijd en overal aan de slag met een goede work-out. De schema’s zijn gebaseerd op wetenschappelijke methodes en bestaan uit drie fasen.

Hierdoor behaal je het meeste resultaat. De schema’s voor thuis zijn gebaseerd op lichaamsgewicht, waardoor je geen apparatuur nodig hebt. Zo kun je zelfs op vakantie of onderweg in vorm blijven, waar je ook bent;  

Bonus: Gratis toegang tot de supportgroep

Houd contact met gelijkgestemden, zodat droog trainen voor mannen nog leuker wordt! In de DTA-supportgroep zitten zowel mannen als vrouwen die net als jij hun doelen willen behalen.

Hier kun je elkaar motiveren, van elkaar leren en dag en nacht vragen stellen. Deze supportgroep is van onschatbare waarde en de toegang is helemaal gratis als je met het protocol start! 

Droog trainen mannen product

Maak je klaar voor de beste versie van jezelf met het droog trainen mannen protocol!

✅ E-book: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies? (t.w.v. €47,00)
✅ E-book: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio? (t.w.v. €47,00)
✅ E-book: Progressie meten en het plan bijstellen (t.w.v. €27,00)
✅ Bonus: Excel Macrocalculator (t.w.v. €37,00)
✅ Bonus: PDF Trainingsschema’s (voor in de gym en thuis) (t.w.v. €37,00)
✅ Bonus: Gratis toegang tot de supportgroep

Ontvang nu het droog trainen protocol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *