Beter voor mens, dier en milieu: een vegan weekmenu volgen

100+ makkelijke vegan recepten voor een scherpe prijs!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
vegan weekmenu ebooks

Ga je veganistisch eten en koken, dan betekent dit dat je geen dierlijke producten aan je gerechten toevoegt. Geen vlees, maar bijvoorbeeld ook geen zuivel, eieren of honing. Je eet of drinkt dan niets dat afkomstig is van dieren. Veganistisch eten is heel populair, maar hoe werkt het precies? Wat zijn de voor- en nadelen van veganistisch koken? En welk vegan weekmenu is het beste om te volgen? Hoog tijd om daar eens dieper in te duiken! 

Het leed dat de vleesindustrie heet

We weten allemaal dat er dieren geslacht worden, zodat wij als mensen vlees kunnen eten. Maar weet je ook dat dit vaak op vreselijke manieren gedaan wordt en dat de dieren voorafgaand aan de slacht vaak slecht behandeld worden?

Er is zoveel vraag naar vlees, dat dieren sneller vetgemest moeten worden en in steeds kleine hokken op elkaar staan. De vraag stijgt namelijk sneller dan het aanbod. Dieren krijgen hier stress van en die stress gaat in hun lichaam zitten. Zodra jij vlees eet, krijg jij die stresshormonen ook in je lichaam. Je kunt je vast voorstellen dat dit niet goed kan zijn.  

En zo gebeurt er helaas nog veel meer. Heb je gehoord van het Fipronil schandaal? Er werden kippenhokken gereinigd met een verboden schoonmaakmiddel waar allerlei gifstoffen in zitten. De verboden en schadelijke stoffen kwamen in de eieren van de kippen terecht, waardoor deze allemaal vernietigd moesten worden.

Niet alleen die eieren gingen verloren, ook miljoenen kippen werden geslacht. Zij hadden die gifstoffen namelijk ook binnengekregen en konden daardoor niet meer gegeten worden. Dat is toch rampzalig?! 

Wat is een vegan weekmenu?

Of het nu het dierenleed is of je eigen gezondheid, waardoor je de keuze maakt voor veganistisch koken. Je doet er in beide gevallen goed aan. Wil jij je steentje bijdragen aan een betere wereld? Geef jij om het welzijn van de natuur en de dieren? En wil je ondertussen ook graag goed voor jezelf zorgen?

Een vegan weekmenu is dan dé oplossing. Plantaardig eten, met liefde voor de wereld om je heen én voor jezelf! Toch is het belangrijk om je goed te verdiepen in een vegan weekmenu en veganistisch koken, voordat je eraan begint. Er zijn namelijk niet alleen voordelen aan verbonden. Er bestaan ook flink wat valkuilen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus we zullen ze meteen bespreken! 

De voordelen van veganistisch koken

Er zijn veel voordelen verbonden aan het volgen van een vegan weekmenu. We hebben er een aantal opgesomd: 

✅ Minder kans op hart- en vaatziekten; 

✅ Een lager LDL-cholesterol gehalte; 

✅ Minder kans op kanker, een hoge bloeddruk of diabetes; 

✅ Plantaardige vetten zijn gezonder dan dierlijke vetten; 

✅ Je eet vanzelf meer groenten en fruit; 

✅ Je bent langer verzadigd, dus zal je minder snel snoepen; 

✅ Het is beter voor mens, milieu en dier; 

✅ Je gaat veel bewuster eten, omdat je niet zomaar alles in je mond kunt stoppen. 

De nadelen van veganistisch koken

Natuurlijk zijn er – net zoals met alles – ook nadelen te benoemen van veganistisch koken. Dit zijn de meest voorkomende: 

❌ Niet alle gezonde voeding is gezond voor elk lichaam (wat de één goed verteert, werkt voor een ander helemaal niet); 

❌ Als je met een partner/gezin woont, willen zij misschien helemaal niets weten van jouw vegan weekmenu; 

❌ Mensen reageren negatief wanneer jij vertelt over veganistisch koken en vinden het lastig om jou uit te nodigen voor een etentje; 

❌ Je vindt het zelf ook ingewikkeld en vraagt je af of je wel echt alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt; 

❌ Je kunt je geen leven zonder chocola, kaas, pannenkoeken en ander lekkers voorstellen. 

Vlot Vegan: hét vegan weekmenu voor jou!

Gelukkig zijn bovenstaande nadelen allemaal te weerleggen. Behalve de eerste. Merk je dat je echt niet lekker gaat op veganistisch koken en een vegan levensstijl? Dan kun je beter stoppen.

Werkt het voor jou wel heel goed, lees dan even mee. Iedereen die overweegt vegan te gaan, zou Vlot Vegan moeten proberen. Dit is hét vegan weekmenu waarmee je effectief aan de slag kunt met je nieuwe levensstijl en je ‘plant-aardige’ doelen! 

Vlot Vegan is een e-book bundel en ook een onlinecursus, waarmee je thuis stap voor stap alles leert over veganistisch koken. Je kunt met het vegan weekmenu afvallen en stukken gezonder leven. Zo ga je vanzelf beter in je vel zitten dan ooit tevoren.

Je zal o.a. ontdekken hoe gemakkelijk lekker en gezond plantaardig koken is, maar ook hoe je je omgeving zo ver krijgt om jouw nieuwe levensstijl te accepteren.

Je kunt zo ook sociaal ongemakkelijke situaties doorstaan en lekker enthousiast blijven over de doelen die je nastreeft op het gebied van voeding. Kortom: Vlot Vegan is hét weekmenu dat je wilt hebben. 

Wat kun je van dit vegan weekmenu verwachten?

Ga op een leuke en leerzame manier aan de slag met je vegan weekmenu, leer veganistisch koken en houd het met gemak vol. Er zal een wereld voor je opengaan, waarin je kleuren, geuren en smaken opnieuw ontdekt én waarbij je je beter voelt. Niet alleen over jezelf, maar ook over wat je doet voor het milieu en de dieren. Bij Vlot Vegan ontvang je een goede, duidelijke handleiding met informatie. 

Verder krijg je meer dan 100 lekkere vegan recepten én een handig plan en werkboek, waardoor je leert omgaan met bezwaren. Die van jezelf en je omgeving. Er zitten ook een aantal bonussen bij, zoals een vegan ingrediëntenlijst, een checklist om zelf plantaardige melk te maken, hoe je eieren kunt vervangen en welke vegan voeding je verder kunt gebruiken tijdens het veganistisch koken. 

Na afloop van het lezen van de handleiding (gids) weet jij precies hoe je je levensstijl kunt veranderen met het vegan weekmenu. Maar ook welke voedingsstoffen je nodig hebt en hoe je ze alsnog binnenkrijgt. Je leert echt vanaf de basis om producten te vervangen en je voorkomt zo dat een vegan weekmenu afvallen saai wordt.

Je krijgt namelijk niet alleen de basisrecepten, maar ook recepten voor vegan smoothies, vegan ontbijt, vegan soepen en salades, vegan bijgerechten, vegan hoofdgerechten, vegan éénpan stoofpotten, vegan ovenschotels én vegan desserts en snacks. 

vegan weekmenu snack

Ik wil het vegan weekmenu volgen!

Ben je er klaar voor en wil je het vegan weekmenu bestellen? Er zijn twee bundels om uit te kiezen wanneer je veganistisch gaat koken. Ben je al vegan, maar zoek je (meer) makkelijke recepten? Kies dan voor Vlot Vegan voor €27.  

Ben je een beginnende veganist en wil je alles leren over veganistisch koken? Het vegan weekmenu als complete bundel is dan de beste keuze. Deze kost €37. 

Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Weet je bijvoorbeeld niet of het vegan weekmenu geschikt is voor jou? Wil je met het vegan weekmenu afvallen? Of vraag je je af hoe moeilijk veganistisch koken is? Lees dan nog even verder. 

1. Kun je van een vegan weekmenu afvallen?

Ja, je kunt van een vegan weekmenu afvallen. Plantaardig eten is (over het algemeen) goed verteerbaar en laag in koolhydraten en vetten. Ook houd je langer een verzadigd gevoel, waardoor het vrij gemakkelijk vol te houden is.

Onthoud wel dat veganistisch zijn een levensstijl is. Een bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk gewicht en vet verliest, maar dit moet niet de hoofdreden zijn waarom je veganistisch koken gaat. 

2. Is veganistisch koken moeilijk?

Sommige mensen vinden veganistisch koken moeilijk, maar zij hebben vast het Vlot Vegan weekmenu nog niet gebruikt. Hier staat namelijk helemaal uitgelegd wat je moet weten over veganistisch koken en je ontvangt meer dan 100 lekkere, makkelijke vegan recepten. Daar kun je elke dag mee aan de slag, zodat je zonder moeite iets op tafel zet wat gezond en vegan is. 

3. Hoe weet ik wat vegan voedingsproducten zijn?

Veganistisch koken of veganistische producten in de supermarkt kopen, lijkt misschien heel ingewikkeld. Maar tegenwoordig wordt het je extra gemakkelijk gemaakt. Op veel voedingsproducten die vegetarisch of veganistisch zijn, staat een V-label of V-logo afgebeeld. Het is de letter V in de vorm van een plant.

Eronder staat het woord ‘vegan’ of het woord ‘vegetarisch’, waardoor vegan boodschappen doen een stuk gemakkelijker wordt. De voedingsproductenlijst in de gids van het vegan weekmenu helpt je daar nog meer bij. Bovendien gaat het allemaal nog sneller en gemakkelijker zodra je aan je nieuwe vegan weekmenu gewend raakt. 

4. Voor wie is een vegan weekmenu bedoeld?

Het vegan weekmenu is geschikt voor beginnende veganisten, maar ook voor mensen die al veel langer veganistisch koken. Je leert door het vegan weekmenu afvallen, maar nog veel belangrijker: je leert goed voor jezelf zorgen met liefde voor de natuur. 

vegan weekmenu ebooks

Makkelijk veganistisch koken met Vlot Vegan

✅ Je hebt levenslang profijt van je levensstijl en er gaat een compleet nieuwe wereld voor je open qua smaken, kleuren en geuren

✅ Je voelt je beter, wordt bewuster van wat je in je mond stopt en draagt bijna onmerkbaar bij aan een betere wereld. Voor mens, dier en milieu

Ja, ik ga aan de slag met Vlot Vegan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *